Käytiin eilen ukkokullan kanssa kattomassa kolmea mahdollista vuokrataloa, ajateltiin että jos lähdetään liikkeella ajoissa, ei tule sitä hirveetä paniikkia sitten muutaman kuukauden kuluttua kun puskutraktori odottelee nurkalla että eikös sitä jo pääsis hommiin. Soitettiin yhdelle miehelle jolla olis kuulemma kaksikin taloa tarjolla, ja sovittiin että mennään samantien tiiraamaan. Ensimmäinen oli kyllä sellanen järkytys että ei ihan heti muista millon viimeks olis sellasta läävää nähny. Kylppärin katossa oli oikein ihana homeläiskä, olohuoneen lattia oli oudosti notkolla ja makuuhuoneen kokolattiamatto oli niin kulunut että sementtilattia paistoi läpi.

Lattiat muutenkin näytti siltä että niitä ei oltu pesty muutamaan vuoteen, kaipa se muovimatto oli joskus ollut puun värinen mutta nyt se oli lähinnä sellainen teen ruskea. Ihanaa! Huonekalut näytti siltä että ne oli roudattu sisään lähimmältä kaatopaikalta, enkä olisi hirveesti ihmetelly jos sohvatyynyjen välistä olisi hypännyt esiin hiiriä, rottia tai muita jyrsijöitä. Lämmitys oli päällä ja koko talo oli niin läpeensä kylmä ja kostea että meinas pipo päässäkin tulla kylmä. Kaikkea ne kuvitteleekin ihmisten vuokraavan. Tunnollisesti kuljettiin koko hökkeli läpi ja sanottiin että missäs se toinen talo sitten olisi?

Toinen talo on vasta rakenteilla, valmistumassa tammi-helmikuun vaihteessa. Kolme isoa makuuhuonetta, iso olohuone ja mukavan kokoinen keittiö. Iso kylppäri ja suurimman makuuhuoneen yhteydessä pieni vessa ja suihku. Oikein kivan näköinen, vaikka niinhän se uusi on aina mukava. Mies ei osannut sanoa että olisiko hän kuitenkaan sitä vuokraamassa vaiko ei, mutta sanottiin että ollaan kiinnostuneita jos hän päättää jossain vaiheessa sitä vuokrata. Ensimmäiselle mörskälle sanottiin jyrkkä ei. Oli mies ukkokullalle vaivihkaa sanonut että taitaa tuo akkas olla aika vaativainen(!!).

Kolmas talo on ehkä tässä vaiheessa varteenotettavin vaihtoehto. Se on lähempänä tätä nykyistä kämppää tuossa Tullycrossin kylässä ja vuokraisäntä on vanha tuttu. Hiukan mietityttää se, että siinä voi olla liikaa tilaa. Neljä makuuhuonetta, keittiö, olkkari ja kaksi kylppäriä. Siinä riittäis siivottavaa ja lämmitettävää. Mutta naapurit ois supermukavia, siskokset miehineen kahdessa talossa, paljon kissoja ja koiria eli meidänkin killit uskaltais päästää pihalle ilman pelkoa että kissavihaaja naapuri tekee niistä rukkaset. Sellastakin kun kuulemma liikkellä on.

Mutta etsintä jatkukoon..

.