Nyt riittää kiitos pakkassää meille! Viekää ihmeessä pois sellaisiin maihin, joissa ei vesiputket jäädy, talot on eristetty kunnolla ja autoihin on saatavilla talvirenkaat. Kiitos kaunis.

Oltiin pari päivää ilman juoksevaa vettä kun nämä irlantilaiseen malliin maan päällä kulkevat vesiputket ei ihan tykänneet pakkasen puolella käyvästä lämpötilasta ja pamahtivat jäähän. Onneksi suomalainen on aina mökkielämään tottunut, nyrkkipyykki ja pesuvadissa peseytyminen luontuu kuitenkin ihan hyvin. Töihin on sentään päässyt kohtuu hyvällä menestyksellä sunnuntaita lukuunottamatta.

Lauantaina tuli vettä ja sitten yöksi tuli pakkasta ihan reilummin, joten tiet oli peilijäällä sunnuntaiaamuna. Tunnollisesti vaan töihin piti lähteä, ensin soitin kyllä kauempaa tulevalle pääkokille että onko hän tulossa maisemiin, ajattelin että jos ei ole kokkia, ei ole ruokaa eikä silloin kannata lähteä ravintolaa avaamaan. Hullu ukko oli kuitenkin jo puolimatkassa työpaikalle joten ei kai siinä sitten muu auttanut kun ratin taakse vaan ja 30km hurjaa tuntivauhtia kohti Kylemorea. Ja yhden työkaverin olin kans luvannut kopata kyytiin Tullycrossin kirkolta, ja tekstiviestit kulki kumpaankin suuntaan että ollaanko tässä hulluja kun näillä keleillä pitää töihin yrittää.

Tulin sen pahimman Sullivanin mäen luistelemalla alas samalla yrittäen kiivaasti kaivaa muistilokeroista niitä autokoulusedän liukkaan kelin ajo-opetuksia. Ajattelin että kun tuon mäen pääsi alas niin nyt ei ole mitään huolta. Eikä pitäis nuolaista ennen kuin tipahtaa, näköjään... Tullycrossiin tullessa siinä on pieni mäennyppylä joka osoittautui liian liukkaaksi pikku-Mazdalle. Renkaat suti tyhjää vaan joten ajattelin että päästetääs auto alas asti ja yritetään uudelleen, mutta niinhän siinä kävi että Mazda liukui kauniinsti kuin Kiira Korpi perä edellä kiviaitaa päin. Hirveä rysäys, pissitippa housussa, sydän kurkussa ja elinikä pari vuotta lyhyempi.

No, sitä vartenhan ne puskurit autossa on, eikös vaan? Vasen takanurkka otti pahimman osuman, autokorjaamon David sitä tänään katseli ja sanoi ottavansa selvää miten sen halvimmalla saisi korjattua esteettisempään kuntoon. Eihän tuo hirveän pahan näkönen ole, mutta silti...