Se on se uutuudenviehätys nyt kun pitää kirjotella kahtenä päivänä peräkkäin, mutta ei huolta, kyllä se tahti tästä pian hiipuu kun työkiireet oikein kunnolla painaa päälle.

Täällä kuule paistaa aurinko! Se on niin harvinaista herkkua että piti ihan herätä aikaisin ja istahtaa tuohon keittiön ikkunan alle ja hörpätä aamukahveet pihan puolella. Kovasti ne on ennustellu kuumaa ja pitkää kesää tällekin saarelle mutta luulenpa että se on enemmänkin toiveajattelua kuin ihan meteorologisesti pätevä lausunto. Kaikki otetaan vastaan, mitä tulossa on, jotenkin tuntuu että sitä on jääny kesistä paitsi täällä asuessaan.

Viime viikonloppuna oli irkkulan mittapuulla poikkeuksellisen aurinkoista ja lämmintä ja sen huomasi. Lauantai-iltana suurin osa ihmisistä kuljeskeli enemmän tai vähemmän punanahkaisena raitilla. Eivät osaa ottaa rauhallisesti tuota auringonpalvontaa, irkut. Tavan toisaalta ymmärtää, sillä joka kerta kun aurinko taivaalle ilmestyy, sen pysyvyydestä ei ole mitään takuita, joten kaipa sitä tekee mieli ottaa siitä irti kaikki mikä suinkin irtoaa ennen kuin sadepilvet palaavat lomareissultaan ja sää palaa normaalitilaan (=sadetta ja myrskytuulta).

Huolestuttavinta tuossa ilmiössä on se, että se on tarttuvaa. Juurihan myönsin itsekin rynnänneeni pihalle samoilla lämpimillä kun sängystä sain itseni nostettua. Ei kai tuo aamuaurinko paljon polttele, mutta pysyvät vauriot saa todeta ihotautilääkäri.

Täten ehdotankin EU-päättäjille seuraavaa: aurinkotukiaiset Irlantiin. Rahallista apua tarvitsevat (ja saaneet) jäsenvaltiot kun nauttivat huomattavasti kesäisemmästä ilmastosta kuin tämä saarenköllykkä, on vain reilua että miljardituen vastineeksi tänne lähetettäisiin auringonpaistetta joka riittäisi toukokuun lopusta elokuun alkuun. Kreikka ensin, Espanja, Portugali ja Italia peesaa, eikös vaan? 60% aurinkotukiaisista tulisi olla priimaa, kesäaurinkoa, 40% saa olla vaikka talvistakin aurinkoa, on se silti lämpimämpi kuin Irlannin arska keskikesällä.

Jännityksellä jään odottamaan jatkuuko tämä valoilmiö vapaapäiville asti. Jos jatkuu, niin keskiviikkona ollaankin kauniin tomaatin värisiä ja sitä ihotautilääkäriä tarvitaan ihan oikeasti.