No nyt kyllä vähän jännittää. Että päästäänkö jouluksi Suomeen vaiko ei. Lontoossa on lentokentät sekaisin ja muutenkin elämä päälaellaan lumen ja jään takia. Meillekin tulla tupsahti lunta perjantai-iltana ja sitä riemua jatkuu edelleen.

Lauantaina olin aamusella ajamassa töihin lumisella tiellä hyvin hitaasti (kun on vaan ne kesärenkaat) ja samalla ihastelin jouluisia maisemia. Puhelin soi muutamaan otteeseen, ensin soitti kaksi työkaveria että heidän auto ei päässyt yhtä jyrkkää mäkeä ylös joten päättivät kääntyä suosiolla takaisin. Toinen heistä oli meidän kokki, joten mietin että kannattaako sitä edes jatkaa matkaa jos ei ravintolaan saada ruuanlaittajaa, mutta olin kuitenkin jo yli puolimatkan niin tuumasin että samalla höyryllä tästä sen loppumatkankin menee. Kohta soi luuri taas ja pomo soitteli että elä sie hullu suomalainen jatka matkaa, koko firma pistetään kiinni, ei muuta ku kotio mars.

Ei kai siinä sitten muu hyvin. Pikatekstarit muille töihin tuleville että pysykää kotonanne, varovainen U-käännös ja takaisin kotiin. Auton jätin muuten suosiolla pihatien alapäähän, on sen verran jyrkkä etten meinannut urheilla sitä ylös- tai alaspäin ennen kuin se on täysin sula.

Joten tässä on nyt sitten istuttu kotosalla lauantaista saakka, eikä töitä ole ennenkuin 29.12. näillä näkymin. Jos on silloinkaan, eihän sitä tiedä jos tämä lumi tulikin jäädäkseen. Pikkujoulut olis tarkoitus olla huomenna Galwayssa mutta vähän epäilen lähteekö sinne kukaan kun nuo tiet on mitä on. Päätiet on ilmeisesti suolattu ja hiekoitettu mutta kun me asutaan täällä sivistyksen rajamailla, meidän ei ilmeisesti tarvitse päästä autoilemaan joten tiet on lumiset ja jäiset.

Torstaiaamuna pitäisi olla Dublinissa. Galwaysta ei ilmeisesti pääse lentämään joten ei auta muu kuin ajella Dubliniin. Pitänee varata sellaiset kuusi tuntia ainakin matka-aikaa ja toivoa ettei  päädytä auton nokka edellä ojaan matkan varrella. Keskiviikon ja torstain väliselle yölle on Dubliniinkin luvattu lumisadetta niin sehän on sitten minun tuuri että se kenttä pamahtaa kiinni juuri silloin kun pitäisi päästä lentoon. Saa nähdä kuinka äijän käy. Kaiken varalta on ostettu kinkku pakastimeen jos käy niin että tänne joutuu jäämään. Viiniäkin on pari pulloa, kyllä niillä yhdet joulunpyhät pärjää.

Nyt kun vielä vesiputket sulais sen verran että pääsis suihkuun. Voi tätä Irlannissa talvehtimisen autuutta!